Glazen vloerplaat voor houtkachel

Een glazen vloerplaat wordt gebruikt om de vloer te beschermen tegen krassen, bescherming te bieden tegen rondvliegende vonken of as en tegen de hitte van de kachel. De glazen vloerplaten zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten.

Producten 1-24 van 36
Producten 1-24 van 36

Ons assortiment glazen vloerplaten

Het assortiment glazen vloerplaten bestaat uit verschillende maten en vormen. De vloerplaat glas is te verkrijgen in het vierkant, vijfkant, zeskant, halfrond, rond, druppelrond en kwartrond. Deze vormen zijn er in verschillende maten te verkrijgen zodat er altijd een vloerplaat bij jouw houtkachel past.

Wat is een glazen vloerplaat

Een glazen onderplaat voor je houtkachel is vervaardigd uit gehard glas en is hiermee bestemd tegen hoge temperaturen. Een glasplaat voor onder je houtkachel beschermt je vloer tegen het in brand vliegen van je vloer. Daarom is een vloerplaat altijd verplicht bij een brandbare vloer. Aangezien een brandbare vloer vlam kan vatten bij rondvliegende vonken en as. Een vloerplaat voorkomt dus dat je laminaat, houten vloer of vloerbedekking vlam kan vatten. Bij een onbrandbare vloer is een (glazen) vloerplaat aan te raden. Vonken of as kunnen namelijk nare plekke op je vloer achterlaten

Hoe groot moet een vloerplaat glas zijn

Een te kleine vloerplaat beschermt je vloer uiteraard niet tegen de vonken en as. Daarom moet je vloerplaat minimaal 30 centimeter uitsteken van het openstaande deurtje van de kachel. Het is daarnaast aan te raden om je vloerplaat 10 tot 15 cm aan de zijkanten uit te laten steken. Om te weten welke vloerplaat je nodig hebt zet je het kacheldeurtje van je houtkachel open. Vervolgens meet je vanaf de achterkant van de kachel naar het openstaande deurtje en telt vervolgens de benodigde afstanden bij op en je hebt de afmeting van je glazen vloerplaat.

Het is daarnaast ook mogelijk om een kleine glazen vloerplaat voor je houtkachel te leggen. Op deze manier is het ook mogelijk om de vonken en as op te vangen. Het is daarnaast ook mogelijk om je vloerplaat op te bergen in de zomerperiode.

Installeren van de glazen vloerplaat

Een glazen vloerplaat voor je houtkachel is gemakkelijk te installeren. Je haalt deze namelijk uit de verpakking en legt deze op de juiste plek neer. Daarna zet je voorzichtig de houtkachel er bovenop en zorgt ervoor dat de juiste afstanden in acht worden genomen. Daarna is je houtkachel klaar om te stoken.

Glazen vloerplaat in combinatie met een wandplaat

Een vloerplaat kan gecombineerd worden met een wandplaat. Een wandplaat wordt achter je houtkachel geïnstalleerd om de wand te beschermen tegen de hitte van de kachel. De wandplaat is echter wel zwart van kleur en sluit hierdoor minder aan op de glazen vloerplaat.

Bekijk: advies wandplaat

Vloerplaat glas op maat

Het is ook mogelijk om een glazen vloerplaat op maat te laten maken. Hier gaat uiteraard meer tijd overheen en de kosten zullen hoger liggen dan de standaard maten. Het volgende is mogelijk:

  • Maximaal 3 m2 in diktes van 4 en 6 mm
  • Maximaal 2 m2 in diktes van 8, 10 en 12 mm

Heb je interesse in een glasplaat op maat? Stuur ons een bericht en ontvang hiervoor een vrijblijvende offerte.

Assortiment vloerplaten

Ons assortiment vloerplaat voor houtkachel bestaat uit stalen en glazen vloerplaten. Deze vloerplaten zijn er in verschillende maten en vormen te bestellen. De volgende vormen zitten in ons assortiment:

  • Rechthoekig
  • Vierkant
  • Vijfkant
  • Zeskant
  • Halfrond
  • Rond
  • Druppelrond
  • Kwartrond