Charlton & Jenrick Purevision Rond op voetstuk laag

A
4.070,-
Nog 1 op voorraad

C&J Purevision Rond op voetstuk

De Purevision Ronde houtkachel van Charlton & Jenrick is een meesterwerk van vakmanschap en elegantie. Met behulp van hoogwaardige materialen biedt deze kachel een unieke ervaring voor liefhebbers van houtverwarming. De Purevision Rond onderscheid zich door de ongekend grote panoramaruit. Met een indrukwekkend vuurzicht van 180 graden en een voetstuk om de kachel te verhogen heb je een ongeëvenaard zicht op het vlammenspel.

Materiaal C&J Purevision Rond

Deze houtkachel op voetstuk laag is uit plaatstaal vervaardigd en van binnen bekleed met gegoten keramische wanden. De kachel is voorzien van een gepatenteerd tertiair beluchtingssysteem dat zorgt voor uitzonderlijk schone verbranding.

Installatie van de Purevision Rond houtkachel

Deze kachel wordt standaard geleverd met een aansluiting met een diameter van 125 mm, maar met een eenvoudig verloop kan deze kachel ook worden aangesloten op een kanaal van 150 mm. De kachel moet worden geïnstalleerd op een stabiele vloer. Bij een brandbare vloer is een vloerplaat verplicht in verband met rondvliegende vonken en as. De kachel moet minimaal 30 centimeter van een brandbare achterwand worden geplaatst. De afstand tot een onbrandbare muur is 10 centimeter.

Ingebruikname

De kachel is voorzien van hittebestendige verf die de eerste keer stoken zal intrekken. Leg daarom voor ingebruikname van de kachel geen voorwerpen op de kachel en raak deze zo min mogelijk aan. Het verhitten van de verf kan een geur afgeven, zorg daarom voor goede ventilatie. Laat tijdens de eerste keer stoken het deurtje een klein stukje open staan, dit voorkomt dat de deur blijft vastplakken aan de verf. Na het uitharden van de verf is de houtkachel beter beschermt tegen vegen en eventuele beschadigingen.

Stoken van de kachel

Voor een optimaal verbrandingsproces dient het brandhout een vochtigheidsgehalte te hebben van 12-20%. Met een volle lading hout zal de kachel een uur tot anderhalf uur kunnen stoken. De Charlton & Jenrick Rond is voorzien van een tertiair beluchtingssysteem die zorgt voor een extra schone naverbranding. De kachel is ook uitgerust met een aparte standaard regelstand voor kolenverbranding.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Charlton & Jenrick Purevision Rond op voetstuk laag voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 77%
Gemiddelde CO emissie 0,1%
Fijnstof per kubieke meter 25 mg 38% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Optimale superschone verbranding door tertiair beluchtingssysteem
  • Massief gietijzeren deur
  • Groot glas voor goed vuurbeeld
  • Geschikt voor zowel hout- als kolenverbranding
  • Verhoogd op voetstuk

 

  • Niet standaard voorzien van houtvak

Specificaties

Product
Merk Charlton & Jenrick
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Garantie 1 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 5 kW
Minimaal vermogen 3,2 kW
Maximaal vermogen 6,8 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 77%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 125 mm
Fijnstof per kubieke meter 25 mg
Gemiddelde CO emissie 0,1%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 46,5 x 46,5 x 99,4 cm
Gewicht 94
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties