Wanders Black Diamond

A
4.570,-
Tijdelijk uitverkocht

Wanders Black Diamond houtkachel

De Wanders Black Diamond houtkachel kan standaard worden gebruikt als hangende kachel, maar ook optioneel als vrijstaande houtkachel. De kachel heeft een gebogen vooruit en twee zijruiten. Op deze manier kan je het vlammenspel perfect zien. Daarnaast heeft de kachel 2 deurtjes, beide aan de zijkant. De kachel heeft een vermogen van 8 kW en kan daarmee in de middelgrote en grote kamers worden geplaatst. De kachel is een echte eye-catcher.

Materiaal van de Black Diamond kachel

De kachel is gemaakt van plaatstaal en bewerkt met hittebestendige lak. Bij de eerste keren stoken moet deze lak nog in de kachel trekken. Als dat eenmaal gebeurd is zal de kachel en kleur lang meegaan. De binnenkant van de kachel is voorzien van vermiculite platen. Op deze manier ontstaat er een betere verbranding en hierdoor krijgt de kachel een hoger rendement. Daarnaast bestaan de ruiten van de kachel uit speciaal glas, zodat deze goed tegen de hitte kunnen.

Installatie van de Wanders Black Diamond

De kachel moet tegen de muur gemonteerd worden met de meegeleverde muurbeugel. Let erop dat de kachel wordt gemonteerd aan een onbrandbare muur zonder scheuren. Als je gekozen hebt voor de kachel met voet kan je de kachel met behulp met de installatiehandleiding als vrijstaande kachel gebruiken. Als de vloer van brandbaar materiaal gemaakt is, is een vloerplaat verplicht.

Als de kamer waar de kachel in geplaatst gaat worden goed geïsoleerd is, moet een externe luchttoevoer worden aangesloten aan de kachel. De kachel onttrekt namelijk zuurstof uit de kamer, met een goed geïsoleerd huis kan je het dan erg benauwd krijgen.

Stoken van de kachel

Voor dat je de kachel volledig in gebruik kan nemen is een instookprocedure benodigd. Dit is in verband met het intrekken van de laklaag van de kachel. Het is dan nodig om de kachel de eerste 4 tot 5 keer minimaal 6 uur lang te stoken op een laag vuur.

Het is van belang dat in de houtkachel alleen goed droog hout wordt gestookt. Nat hout brandt niet goed en zorgt voor overmatige rookontwikkeling, dat is ongezond. Leg niet meer dan 3 blokken in de kachel tegelijkertijd. Het is beter om vaker minder hout toe te voegen aan de kachel.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Wanders Black Diamond voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 79%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter 39 mg 3% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Kan gebruikt worden als vrijstaande of hangende kachel
  • Kan besteld worden met ommantelingskoker
  • Grote ruit voor goed zicht op vlammenspel
  • Voorzien van 2 zijruiten

 

  • Voet en ommantelingskoker niet standaard meegeleverd
  • Hangend moet deze gemonteerd worden op onbrandbare muur zonder scheurtjes

Specificaties

Product
Merk Wanders
Model Hangend
Vuurzicht 3-zijdig
Garantie 5 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 8 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 79%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 39 mg
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 88 x 59 x 69 cm
Gewicht 125 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties