Wanders Black Pearl

A
4.680,-
Tijdelijk uitverkocht

Wanders Black Pearl houtkachel

De Wanders Black Pearl is een hangende kachel met een unieke uitstraling. De kachel is nagenoeg rond en is aan de voorkant en zijkant bijna helemaal van glas met een mooie ronding. Op deze manier wordt het zicht op het vuur niet belemmerd. De kachel zal dan ook de eye-catcher van de kamer zijn. Daarnaast geeft de kachel een gevoel van ruimte, omdat deze wordt opgehangen en niet op de vloer wordt geplaatst. De kachel heeft een nominaal vermogen van 8 kW en kan daarmee in de middelgrote en grote ruimtes.

Materiaal van de Black Pearl kachel

De kachel is gemaakt van plaatstaal en bewerkt met hittebestendige lak. Bij de eerste keren stoken moet deze lak nog in de kachel trekken. Als dat eenmaal gebeurd is zal de kachel en kleur lang meegaan. De binnenkant van de kachel is voorzien van vermiculite platen. Op deze manier ontstaat er een betere verbranding en hierdoor krijgt de kachel een hoger rendement. Daarnaast bestaan de ruiten van de kachel uit speciaal glas, zodat deze goed tegen de hitte kunnen.

Installatie van de Wanders Black Pearl

De kachel moet tegen de muur gemonteerd worden met de meegeleverde muurbeugel. Let erop dat de kachel wordt gemonteerd aan een onbrandbare muur zonder scheuren. Als de vloer van brandbaar materiaal gemaakt is, is een vloerplaat verplicht in verband met losvliegende asdeeltjes.

Als de kamer waar de kachel in geplaatst gaat worden goed geïsoleerd is, moet een externe luchttoevoer worden aangesloten aan de kachel. De kachel onttrekt namelijk zuurstof uit de kamer, met een goed geïsoleerd huis kan je het dan erg benauwd krijgen.

Stoken van de kachel

Voor dat je de kachel volledig in gebruik kan nemen is een instookprocedure benodigd. Dit is in verband met het intrekken van de laklaag van de kachel. Het is dan nodig om de kachel de eerste 4 tot 5 keer minimaal 6 uur lang te stoken op een laag vuur.

Het is van belang dat in de houtkachel alleen goed droog hout wordt gestookt. Nat hout brandt niet goed en zorgt voor overmatige rookontwikkeling, dat is ongezond. Leg niet meer dan 3 blokken in de kachel tegelijkertijd. Het is beter om vaker minder hout toe te voegen aan de kachel.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Wanders Black Pearl voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 78%
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Fijnstof per kubieke meter 27 mg 33% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Rondom gebogen glas voor goed zicht op vlammenspel
  • Ruimtelijk gevoel doordat de kachel 'zweeft'
  • Grote verbrandingskamer voor optimale warmte
  • Geschikt voor middelgrote en grote ruimtes

 

  • Moet geïnstalleerd worden op een onbrandbare muur zonder scheuren

Specificaties

Product
Merk Wanders
Model Hangend
Vuurzicht 3-zijdig
Garantie 5 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 8 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 78%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 27 mg
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 90 x 59 x 59 cm
Gewicht 130 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Bekijk alle specificaties