Dakdoorvoer Ø150/200mm voor pannendak (zwart)

Product: 1848
Materiaal dak
Kleur (dakdoorvoer)
Bestaat uit
574,50
574,50
Op voorraad

Dakdoorvoer pannendak voor houtkachel

Een dakdoorvoer is noodzakelijk wanneer de afvoer door het dak heen moet. Alle dakdoorvoeren zijn dubbelwandig, wat ervoor zorgt dat het dak geen vlam kan vatten. De buitendiameter van de pijp is 200 mm, de binnenpijp is 150 mm. Aan de onderkant zit een verloop van dubbelwandig naar enkelwandig. Zo kan er gemakkelijk een enkelwandige pijp op geplaatst worden van 130 of 150 cm.

Bevestiging van de pijp

De dubbelwandige pijp moet aan de onderkant van het dak ongeveer 20 centimeter uitsteken. Aan de onderkant van het plafond moet de pijp worden vastgezet met de meegeleverde dakbevestigingsbeugel. Daarnaast kan je er voor kiezen om als extra optie een brandseparatieplaat bij te bestellen. Deze dicht het gat af en is het grotere gat niet meer zichtbaar.

Loodslab

De dubbelwandige pijp moet altijd recht door het dak omhoog gaan, daarom is het belangrijk om de juiste hellingshoek van de dakplaat te bepalen. Meet de hellingshoek op en bestel de daarbij horende loodslab. De pijp gaat door de loodslab en wordt afgekit met een stormkraag. De dakpannen kunnen over het lood gelegd worden om het geheel waterdicht te maken. De loodslab kan niet worden gepoedercoat en is daarom ook niet zwart. Het is mogelijk een spuitbus bij te bestellen en deze op kleur te spuiten.

Dubbelwandige trekkap

Deze dakdoorvoer wordt met een dubbelwandige trekkap geleverd. Een trekkende kap is trek bevorderend en voorkomt regeninval en windinslag. Hierdoor kan het vuur onder alle weersomstandigheden mooi branden. Het is ook mogelijk om voor een trekkap met vonkenvanger te kiezen, hiermee voorkom je dat vonken ervoor kunnen zorgen dat dichtbijstaande bomen of een rieten dak vlam kunnen vatten.

Kit en extra klemband

Om de stormkraag vast te maken aan de dubbelwandige buis is hittebestendige siliconenkit benodigd. Deze wordt standaard niet meegeleverd, omdat veel mensen dit al in huis hebben. Heb je dit niet? Bestel deze dan mee. Daarnaast wordt bij deze dakdoorvoer standaard één klemband meegeleverd, deze is om de trekkap vast te klemmen aan de dubbelwandige buis. Mocht je graag nog een klemband willen om het onderaansluitstuk vast te klemmen aan de dubbelwandige buis, dan kan je deze als optie mee bestellen. Een klemband is hiervoor niet noodzakelijk, omdat de enkelwandige buis het onderaansluitstuk op zijn plek zal houden.

Bekijk volledige beschrijving

Specificaties

Product
Materiaal dak Dakpannen
Uitvoering Dubbelwandig
Binnendiameter 150 mm
Buitendiameter 200 mm
Classificatietemperatuur 1200 °C
Kleur Zwart
Certificering EN 1856-1, T600-N1-D-V2-L50050-G70
Bekijk alle specificaties

Reviews