JAcobus PELLET

A+
3.395,-
Levertijd op aanvraag

JAcobus pelletkachel

De JAcobus pelletkachel heeft hetzelfde uiterlijk als de normale JAcobus houtkachel. Zo krijg je het gevoel en uitstraling van een houtkachel, maar de efficiëntie en gemak van een pelletkachel. Het rendement van de kachel ligt erg hoog, namelijk rond de 89%. Dit komt door het computergestuurde systeem die altijd een goede verhouding creëert tussen brandstof en zuurstof, zonder dat jij hieraan te pas hoeft te komen. De pelletkachel van JAcobus heeft een nominaal vermogen van 6 kW die regelbaar is tussen de 3 en 6 kW. De pelletkachel is hierdoor toepasbaar in ruimtes van tussen de 60 en 140 m³.

Installatie pelletkachel

De installatie van een pelletkachel moet op de juiste manier gedaan worden, waardoor rookgassen goed kunnen worden afgevoerd. Er geldt een minimale afstand van 10 centimeter tot brandbare materialen aan de achterkant en zijkanten. Tot onbrandbare materialen geldt een afstand van 5 centimeter. De JAcobus pelletkachel mag alleen geïnstalleerd worden zonder externe luchttoevoer als de woning beschikt over natuurlijke ventilatie, zoals bijvoorbeeld roosters boven de ramen.`

Werking van de pelletkachel van JAcobus

De pelletkachel beschikt over een continue aangedreven pelletmotor waardoor pellet automatische en gelijkmatig worden bijgevuld. Het is een zeer gebruiksvriendelijk systeem wat geen hinderlijk bijgeluid heeft, in tegenstelling tot pelletkachels waar een start en stop motor is toegepast. Daarnaast is dit systeem voorzien van een zware gietijzeren verbrandingspot waardoor het vlammenspel beter zichtbaar is. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de ruit van de kachel vies wordt, aangezien de kachel voorzien is van een schoneruitsysteem.

Bediening van de JAcobus pelletkachel

De pelletkachel van JAcobus heeft geen bedieningspaneel op de kachel zelf zitten, maar is makkelijk op afstand te bedienen met een afstandsbediening. Daarnaast heeft de kachel een keramische ontsteking voor een efficiënte start van de kachel, zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Naast de efficiënte start zorgt het voor een snel vuur en spoedige verdeling van de warmte. Het is een stille pelletkachel, omdat de warmte wordt verspreidt door convectiewarmte in plaats van een ventilator.

Brandstof voor de pelletkachel

De JAcobus pelletkachel mag uitsluitend gestookt worden met pellets. Pellets worden gemaakt van samengeperste houtvezels onder zeer hoge druk, waardoor ze een vaste vorm aannemen. Je mag dan ook alleen op zaagsel gebaseerde natuurlijke houtpellets gecertificeerd als brandstof A1 voor een goede en veilige werking. Stook je met andere brandstoffen of andere kwaliteit pellets, dan komt de garantie te vervallen.

Bekijk volledige beschrijving

Plus- en minpunten

  • Voorzien van een schoneruitsysteem
  • Kan zowel gebruikt met boven- als achteraansluiting
  • Heeft de uitstraling van een houtkachel maar gemak van een pelletkachel
  • Is zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk
  • Voorzien van aansluiting voor externe luchttoevoer

 

  • Pelletinhoud van 11 kg

Specificaties

Product
Merk JAcobus
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Garantie Levenslang op staalwerk
Titel algemene kenmerken
Vermogen 6 kW
Minimaal vermogen 3 kW
Maximaal vermogen 6 kW
Uitvoering Dubbelwandig
Type warmte Convectiewarmte
Pelletverbruik 0,63 - 1,3 kg/uur
Energielabel A+
Rendement 89%
Draaibaar
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Fijnstof per kubieke meter 15 mg
Gemiddelde CO emissie 0,02%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 51 x 39 x 78 cm
Gewicht 67 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Bekijk alle specificaties

Suggesties