Pook voor houtkachel

Een pook kan je gebruiken in combinatie met je houtkachel en open haard. Met de pook kan je een houtblok of gloeiend hout verspreiden. Op deze manier krijg je geen gevaarlijke situaties.

7 producten
7 producten

Hoe werkt een pook voor houtkachel of open haard

Een pook voor de houtkachel of open haard is ervoor gemaakt om hout op te porren om op deze manier gloeiende deeltjes te verspreiden. Voordat je een nieuw blok op het vuur legt is het aan te raden om de gloeiende deeltjes te verspreiden, op deze manier vat het blok sneller vlam en is dit milieuvriendelijker. Daarnaast kan je een pook gebruiken om een verkeerd liggend houtblok te verplaatsen.

Materiaal pook kachel

Het materiaal van een pook voor een vuurkorf, kachel of open haard kan gemaakt zijn van meerdere materialen. Een pook kan gemaakt zijn van ijzer, staal of RVS. Het is belangrijk dat een pook tegen de hitte kan, zodat deze niet verbuigt of beschadigd als deze in gebruik wordt genomen. Alle poken in ons assortiment kunnen tegen hoge temperaturen.

Soort pook houtkachel

Er zijn verschillende soorten en maten poken. Je kan kijken naar bijvoorbeeld de verschillende lengten, materialen en kleuren. Daarnaast kan je erop letten of de pook opgehangen kan worden indien dat je voorkeur heeft.