Panisol geïsoleerde wandpaneel voor houtkachel

Het Panisol wandpaneel is gemaakt om de wand achter je houtkachel te beschermen. In tegenstelling tot de wandplaat is dit wandpaneel geïsoleerd. Dat betekent dat er nog een isolatieplaat achter de wandplaat zit.

9 producten
9 producten

Ons assortiment geïsoleerde wandpanelen

Ons assortiment wandpanelen bestaat uit een aantal standaard panelen. Deze panelen zijn vrijwel allemaal 80 x 120 cm. Op deze manier beschermt het de wand bij vrijwel elk type en grootte kachel. De Panisol Ordos is het gehele zwarte model. Deze kan eventueel gecombineerd worden met een ander paneel met daarop een afdruk. Ook kunnen de muurplaten boven elkaar gemonteerd worden, hierdoor heb je de muur van de vloer tot het plafond bedekt. Het is ook mogelijk om de wandpanelen op maat te maken in elke gewenste maat en kleur. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt het Panisol wandpaneel

Met het Panisol geïsoleerde wandpanelen kan je de afstand van de kachel tot de muur halveren tot een minimale afstand van 10 cm. Waar je voorheen de muur moest repareren of opnieuw moest schilderen hoeft dat nu niet meer, omdat de muur beschermd wordt door de hittebestendige muurplaat. Daarnaast kan de afstand van de pijp tot de muur met 20 cm verkleind worden.

Materiaal geïsoleerd wandpaneel

De voor- en zijkant zijn gemaakt van staal, dit is afgewerkt met een poedercoating. Op deze manier is het minder gevoelig voor krassen. Achter deze stalen plaat zit een isolatieplaat gemaakt op basis van minerale wol. Deze minerale wol is hittebestendig tot 1100 °C. Achter deze isolatieplaat zit nog een ruimte, hierdoor kan de warme lucht ontsnappen. De lucht ontsnapt door de gaten aan de zijkanten en boven- en onderkant. Deze gaten mogen dan ook nooit worden afgedekt.

Installatie Panisol geïsoleerde wandpaneel

De installatie van het Panisol wandpaneel moet gedaan worden door een professional. Lees ondanks toch goed de installatiehandleiding door. Het Panisol wandpaneel wordt opgehangen met de meegeleverde montagebeugel. Deze kan bevestigd worden op de muur, op de montagebeugel komt het paneel te hangen. Aan de onderkant van de achterkant worden teflon voetjes aangebracht zodat de muur niet beschadigd wordt. Zorg ervoor dat de hitteplaat minstens 1 centimeter van de vloer en plafond afzit. De gaten moeten namelijk altijd vrij zijn, zodat de warme lucht kan ontsnappen.

Wandpanelen combineren

Het is mogelijk om wandpanelen te combineren. Als deze bovenop elkaar gemonteerd worden is het belangrijk dat deze goed op elkaar aansluiten. Op deze manier kan de warme lucht doorgegeven worden en uiteindelijk zijn weg vinden naar de omgevingslucht. Als de wandpanelen in de hoek worden gecombineerd, zorg er dan voor dat de panelen ten minste 1 cm van de wand af zit. Op deze manier worden de gaatjes vrijgelaten en kan de warme lucht ontsnappen.