Hele pallet beuken haardhout – 1,8m³ gestapeld

Product: 2400
699,- 559,-
Op voorraad

2 kuub gestapeld beukenhout

Deze pallet beukenhout van 1,8m³ is direct stookbaar. Het hout is namelijk ovengedroogd en heeft daardoor een gemiddeld vochtgehalte van 15% (niet meer dan 20%). Doorgaans kan hout worden gestookt wanneer het vochtgehalte onder de 20% zit, je hoeft dit hout dus niet meer te laten drogen. Het is belangrijk dat het brandhout droog is, omdat droog hout beter verbrandt waardoor de kachel minder tot niet te ruiken is. Daarnaast zorgt droog hout ervoor dat er bijna geen roetaanslag in het rookkanaal komt.

Brandeigenschappen

Beukenhout staat bekend om zijn lange en trage brandtijd, hierdoor brandt het hout lang en geeft het veel warmte af. Daarnaast geeft beukenhout een mooi en rustig vlammenspel. Omdat beukenhout naar verhouding schonere rook oplevert, is het ook geschikt om mee te koken of grillen (zoals een OFYR). Een andere eigenschap van beukenhout is dat het een reinigend effect heeft op het rookkanaal.

Gestapeld hout

Het hout is gestapeld op een pallet, waardoor de ruimte optimaal benut wordt. Daarom krijg je bij een kuub gestapeld hout meer hout dan bij een een kub losgestort hout. Als vuistregel kan je er vanuit gaan dat een kuub gestapeld hout twee keer zoveel is als een kuub gestort haardhout. Deze pallet is dan ook goed voor 3,2m³ gestort hout.

Bekijk volledige beschrijving

Plus- en minpunten

  • Trage en zeer schone verbranding
  • Mooi en rustig vlammenspel
  • Lange en trage brandduur
  • Lang en veel warmte
  • Ovengedroogd: direct stookbaar

 

  • Minder makkelijk te ontbranden

Specificaties

Product
Breedte 80 cm
Diepte 120 cm
Hoogte 210 cm
Inhoud 1,8 m³ gestapeld, 3,2 m³ losgestort
Houtsoort Beukenhout
Bloklengte 25 cm
Vochtigheid <20%
Bekijk alle specificaties

Reviews

Suggesties