Barbas Universal-6 75

A
3.132,-
Op voorraad

Barbas Universal-6 75

De Barbas Universal-6 75 inbouw houtkachel heeft een rendement van 76% en een vermogen van 10 kW. Deze kachel kan prachtig worden ingebouwd in zowel een nieuwe als een bestaande schouw. Geniet van een gezellig en verwarmend haardvuur, zonder dat je hiervoor ruimte hoeft in te leveren. Dankzij het elegante design is deze houtkachel een stijlvolle toevoeging aan elk interieur. Daarnaast zorgt het formaat van de kachel voor een prachtig vuurbeeld, zodat je optimaal van een gezellig haardvuur geniet.

Werking van de Universal-6 75

Deze houtkachel is voorzien van een bedieningshendel, waarmee je de primaire, secundaire en tertiaire luchttoevoer bedient. Bij het stoken van de kachel begin je altijd met de schuif volledig open, zodat er voldoende luchttoevoer is om voor een mooi vuurtje te zorgen. Dit doe je door de bedieningshendel helemaal naar rechts te schuiven. Wanneer het vuur goed brand wordt deze naar het midden geschoven. Dit zorgt voor voldoende luchttoevoer voor een optimale en schone verbranding, waarbij een constante warmte wordt afgegeven.

Meegeleverde accessoires

De Universal-6 75 inbouw houtkachel wordt inclusief bedieningshaak geleverd. Hiermee wordt de deur geopend en de luchttoevoer bediend. Daarnaast kan je deze ook gebruiken als pook. Ook omvat levering een handschoen die hittebestendig is tot maximaal 95° C.

Materiaal van de Universal-6 75

Deze inbouw kachel is gemaakt van (plaat)staal. De behuizing van de verbrandingskamer bestaat uit hittebestendige stenen panelen. Om de verbrandingskamer zit een extra laag staal. Dit betekent dat de Universal-6 75 inbouw houtkachel dubbelwandig is.

Installatie van de houtkachel

De Universal-6 75 houtkachel wordt volledig ingebouwd in onbrandbaar materiaal. De kachel is voorzien van een bovenaansluiting.  Daarnaast kan de kachel aan een optionele convectie set worden aangesloten.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog en onbewerkt hout. Is het hout nog nat dan zal dit voor extra stookkosten en roetvorming zorgen. Het beste ken je hout gebruiken met een vochtgehalte van 12-20%. Let op dat je houtblokken van ongeveer 25 cm gebruikt van maximaal 1 kg per stuk. Laad de kachel met maximaal 3 houtblokken per keer, zodat overbelading wordt voorkomen. Wanneer je de kachel met te veel brandstof vult dan kan dit voor overmatige rookvorming zorgen.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Barbas Universal-6 75 voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 76%
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Fijnstof per kubieke meter 27 mg 33% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Weggewerkte deurhendel en regelschijf
  • Kan in zowel nieuwe als bestaande schouw worden geplaatst
  • Levering inclusief bedieningshaak / pook en handschoen
  • Minimalistisch design past in elk interieur

 

  • Optionele convectie set niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Barbas
Model Inbouw
Vuurzicht Voorzijde
Garantie 10 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 10 kW
Uitvoering Dubbelwandig
Type warmte Convectiewarmte
Energielabel A
Rendement 76%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting
Doorsnede aansluiting 180 mm
Fijnstof per kubieke meter 27 mg
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting Optioneel
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 70 x 50 x 65 cm
Gewicht 126 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties

Suggesties