Barbas Unilux-7 67

A
2.740,-
Op voorraad

Barbas Unilux-7 67

De Barbas Unilux-7 67 inbouw houtkachel heeft een rendement van 75% en een vermogen van 10 kW. Deze kachel kan prachtig worden ingebouwd in zowel een nieuwe als een bestaande schouw. Geniet van een gezellig en verwarmend haardvuur, zonder dat je hiervoor ruimte hoeft in te leveren. Dankzij het elegante design is deze houtkachel een stijlvolle toevoeging aan elk interieur.

Werking van de Unilux-7 67

Deze houtkachel is voorzien van een bedieningshendel, waarmee je de primaire en secundaire luchttoevoer bedient. Bij het stoken van de kachel begin je altijd met de schuif volledig open, zodat er voldoende luchttoevoer is om voor een mooi vuurtje te zorgen. Dit doe je door de bedieningshendel helemaal naar rechts te schuiven. Wanneer het vuur goed brand wordt deze naar het midden geschoven. Dit zorgt voor voldoende luchttoevoer voor een optimale en schone verbranding, waarbij een constante warmte wordt afgegeven.

Meegeleverde accessoires

De Unilux-7 67 inbouw houtkachel wordt met een bedieningshaak geleverd. Hiermee kan de deur worden geopend en de luchttoevoer worden bediend. Daarnaast kan je deze ook gebruiken als pook. Ook wordt een handschoen meegeleverd die hittebestendig is tot maximaal 95° C.

Materiaal van de Unilux-7 67

Deze inbouw kachel is gemaakt van (plaat)staal. De behuizing van de verbrandingskamer bestaat uit staal met bekleding van keramisch beton. Keramiek is hittebestendig en kan warmte beter reguleren en vasthouden, wat voor een hoger rendement zorgt. Om de verbrandingskamer zit een extra laag staal. Daardoor is de Unilux-7 67 dubbelwandig.

Installatie van de houtkachel

De Unilux-7 67 houtkachel wordt volledig ingebouwd in onbrandbaar materiaal. De kachel is voorzien van een bovenaansluiting.  Daarnaast kan de kachel aan de achter- of onderzijde worden aangesloten op een optionele externe luchttoevoer.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog en onbewerkt hout. Is het hout nog nat dan zal dit voor extra stookkosten en roetvorming zorgen. Het beste ken je hout gebruiken met een vochtgehalte van 12-20%. Let op dat je houtblokken van ongeveer 30 cm gebruikt van maximaal 1,2 kg per stuk. Laad de kachel met maximaal 2 houtblokken per keer, zodat overbelading wordt voorkomen. Wanneer je de kachel met te veel brandstof vult dan kan dit voor overmatige rookvorming zorgen.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Barbas Unilux-7 67 voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 75%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter 19 mg 53% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Weggewerkte deurhendel en regelschijf
  • Kan in zowel nieuwe als bestaande schouw worden geplaatst
  • Levering inclusief bedieningshaak / pook en handschoen
  • Minimalistisch design past in elk interieur

 

  • Adapterset voor externe luchttoevoer niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Barbas
Model Inbouw
Vuurzicht Voorzijde
Garantie 10 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 10 kW
Uitvoering Dubbelwandig
Type warmte Convectiewarmte
Energielabel A
Rendement 75%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 19 mg
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting Optioneel
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 72 x 36 x 65 cm
Gewicht 109 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties

Suggesties