Barbas Unilux-6 270 Links/Rechts

A
3.623,-
Op voorraad

Barbas Unilux-6 270 Links/Rechts

De Unilux-6 270 Links/Rechts inbouwhaard heeft een rendement van 75% en een vermogen van 12 kW. Dit hoekmodel kan in zowel een linkse als rechtse hoek geplaatst worden, waarbij je zicht hebt van twee zijdes. Zo geniet je van een inbouwhaard met een prachtig vuurbeeld. De aslade van deze inbouwhaard is volledig weggewerkt. Dit zicht voor een strak design dat in elk interieur past. Daarbij zorgt de minimale inbouwdiepte ervoor dat de kachel mooi wordt opgenomen in de ruimte.

Werking van de Unilux-6 270 Links/Rechts

Deze inbouw houtkachel is voorzien van een luchttoevoer schuif. Hiermee kunnen de primaire, secundaire en tertiaire luchttoevoer worden bediend. Wanneer je de kachel gaat gebruiken is een volledige luchttoevoer nodig. Hier wordt voor gezorgd door de schuif geheel naar rechts te schuiven. Wanneer het vuur goed brand wordt deze naar het midden geschoven. Dit zorgt voor voldoende luchttoevoer voor een optimale en schone verbranding, waarbij een constante warmte wordt afgegeven.

Meegeleverde accessoires

De Unilux-6 270 Links/Rechts inbouwhaard wordt inclusief bedieningshaak geleverd. Hiermee kan de deur worden geopend en de luchttoevoer worden bediend. Daarnaast kan je de haak ook als pook gebruiken. Tevens wordt er een handschoen meegeleverd die hittebestendig is tot maximaal 95 ˚ C.

Materiaal van de Unilex-6 270 Links/Rechts

De kachel is gemaakt van plaatstaal. De behuizing van de verbrandingskamer is vervaardigd uit staal en bekleed met hittebestendige panelen. Deze panelen kunnen beter de warmte reguleren en vasthouden. Hierdoor heeft de kachel een hoger rendement. Om de verbrandingskamer zit een extra laag staal. Hierdoor is de kachel dubbelwandig.

Installatie van de houtkachel

De Unilux-6 270 links/Rechts hoekmodel inbouwhaard kan in zowel een nieuwe als bestaande schouw worden geplaatst. Plaats je de kachel onder een houten balk? Zorg dan voor een luchtspleet van minimaal 1 cm onder de balk met daaronder een isolatieplaat, zodat de warmte van de kachel de houten balk niet aan kan tasten. De kachel moet op een onbrandbare ondergrond worden geplaatst. De afstand tot brandbaar materiaal dient aan de zijkanten minimaal 10 cm en aan de boven- achter- en onderzijde 10 cm te zijn.

Stoken van de kachel

Tijdens het stoken van de kachel is het aan te bevelen een aslaag van 2 à 3 cm te behouden. Dit zorgt niet alleen voor bescherming van de bodem, maar ook voor vermindering van het brandstofverbruik en makkelijker aanslaan van het bijgevulde hout. Bij het vullen van de kachel is een hoeveelheid van 2 blokken van ongeveer 30 cm lang en 25 cm in omtrek voldoende.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Barbas Unilux-6 270 Links/Rechts voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 75%
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Fijnstof per kubieke meter 19 mg 53% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Weggewerkte deurhendel en regelschuif
  • Kan in zowel nieuwe als bestaande schouw worden geplaatst
  • Tweezijdig vuurbeeld, kan in linkse en rechtse hoek geplaatst worden
  • Levering inclusief bedieningshaak / pook en handschoen
  • Minimalistisch design past in elk interieur

 

  • Convectieset niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Barbas
Model Inbouw
Vuurzicht 2-zijdig
Garantie 10 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 12 kW
Uitvoering Dubbelwandig
Type warmte Convectiewarmte
Energielabel A
Rendement 75%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting
Doorsnede aansluiting 180 mm
Fijnstof per kubieke meter 19 mg
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 75 x 68 x 60 cm
Gewicht 138 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties

Suggesties