Barbas BOX Panorama 65 hangend

A
3.955,-
Levertijd op aanvraag

Barbas BOX Panorama 65 hangend

De Barbas BOX Panorama 65 is een minimalistische houtkachel met een stoere uitstraling. Alle handgrepen zijn mooi weggewerkt en dus niet zichtbaar. Deze kachel heeft een nominaal vermogen van 9 kW en een rendement van 76%. De kachel heeft drie ruiten, zo kan je het vuurzicht van drie kanten bekijken.

Werking van de Barbas BOX Panorama 65 hangend

De primaire en secundaire luchttoevoer kunnen gemakkelijk met de meegeleverde bedieningshaak geregeld worden. Voor het opstarten kan de schuif helemaal naar rechts worden geschoven om zo de primaire en secundaire luchttoevoer te openen. Als het vuur eenmaal aan is kan de primaire luchttoevoer worden gesloten door de schuif in de middenpositie te zetten.

Meegeleverde accessoires

De kachel heeft een weggewerkte deurklink en regelschuif die gebruikt kunnen worden met de bedieningshaak. Hiermee kan de deur geopend worden en zowel de primaire als de secundaire luchtregeling mee worden geregeld. Deze bedieningshaak kan ook gebruikt worden als pook. Tevens wordt er een handschoen meegeleverd die hittebestendig is tot maximaal 95°C.

Materiaal van de Barbas BOX Panorama 65 hangend

De kachel is gemaakt van (plaat)staal. De behuizing van de verbrandingskamer is vervaardigd van staal en bekleed met keramisch beton. Dit keramisch beton kan beter de warmte reguleren en vasthouden, dit zorgt voor een hoger rendement. Om de verbrandingskamer zit een extra laag staal, waardoor de kachel dubbelwandig is.

Installatie van de houtkachel

De Barbas BOX Panorama 65 hangend model wordt met een speciaal frame op de muur gemonteerd. Je dient er zorgt voor te dragen dat de muur genoeg draagkracht heeft en dat deze bestaat uit onbrandbaar materiaal. De afstand van de Barbas BOX Panorama 65 tot brandbaar materiaal moet aan de zijkant 30 centimeter zijn. De kachel moet boven een onbrandbare vloer geïnstalleerd worden. Indien er een brandbare vloer is moet er een vloerplaat worden geïnstalleerd

Stoken van de kachel

Bij het stoken van de kachel is het aan te bevelen een aslaag van 2 á 3 centimeter te behouden. Dit zorgt voor de bescherming van de bodem, maar zorgt ook voor vermindering van het brandstofverbruik en het makkelijker aanslaan van het bijgevulde hout. Bij het vullen van de kachel is een hoeveelheid van 2 blokken van ongeveer 30 cm lang en 25 cm in omtrek voldoende.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Barbas BOX Panorama 65 hangend voldoet aan de strengere Nederlandse wetgeving die op 1 januari 2020 is ingegaan en daarmee ook aan de Europese EcoDesign wetgeving die in 2022 van kracht gaat.

Energielabel A
Rendement 76%
Gemiddelde CO emissie 0,10%
Fijnstof per kubieke meter 21 mg 48% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • 3 ruiten voor een optimaal zicht op het vuurspel
  • Te gebruiken met bovenafvoer en achteruitvoer
  • Weggewerkte deurklink en regelschuif
  • Wordt geleverd met bedieningshaak / pook en handschoen
  • Minimalistisch design voor een mooie uitstraling
  • Adapterset voor externe luchttoevoer niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Barbas
Model Vrijstaand
Vuurzicht 3-zijdig
Garantie 10 jaar
Algemene kenmerken
Vermogen 9 kW
Minimaal vermogen 6 kW
Maximaal vermogen 9 kW
Uitvoering Dubbelwandig
Type warmte Convectiewarmte
Energielabel A
Rendement 76%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 21 mg
Gemiddelde CO emissie 0,10%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 66 x 46 x 56 cm
Gewicht 156 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties