ABCAT® houtrookfilter Ø150mm – 30cm (zwart)

Product: 2376
530,-
Op voorraad

Zwarte ABCAT® Houtrookfilter

Het ABCAT houtrookfilter (zwart) zorgt ervoor dat je de kachel buiten niet meer ruikt en vermindert de schadelijke stoffen tot wel 96%. Het vermindert onder andere de uitstoot van CO met 55%, de uitstoot van fijnstof met 65% en verhoogt het rendement van de kachel met 3%. Het ABCAT filter is gemakkelijk uit te nemen en schoon te maken. Daarnaast gaat het duizenden stookuren mee. Dit filter kan alleen gebruikt worden van kachels tot 8 kW.

Werking ABCAT houtrookfilter

Deze zwarte ABCAT rekent af met onverbrande deeltjes die vrijkomen van het stoken van hout. Deze onverbrande deeltjes worden in de katalysator afgebroken. Hierdoor is de kachel buiten niet meer te ruiken. In de katalysator worden onder andere fijnstof, schadelijke stoffen en geurverbindingen op molecuul niveau afgebroken en omgezet in onschadelijke stoffen. Het ABCAT rookfilter is zelfreinigend en kan gemakkelijk worden schoongespoeld.

Bedienen van de ABCAT

Bij het opstarten van de kachel moet het ABCAT filter in de bypass stand staan. Zodra de kachel wordt aangestoken en het deurtje gesloten is kan de ABCAT in de actieve stand gezet worden. Bij het openen van het kacheldeurtje om hout toe te voegen moet de ABCAT in bypass stand gezet worden. Na het bijvullen kan de ABCAT weer naar de actieve stand. Voor het filter is het van belang de luchttoevoer open te hebben. Na het opstarten mag de primaire luchtregeling wel worden gesloten.

Is mijn rookkanaal geschikt?

De schoorsteen moet een minimale onderdruk hebben van 15 Pascal. Doorgaans heeft een kachel 12 Pascal nodig om juist te kunnen functioneren. Het ABCAT filter neemt ongeveer 3 Pascal weg uit het rookkanaal. De onderdruk kan gemeten worden met een drukmeter of je kan aan de hand van de volgende vuistregel bepalen of het rookkanaal geschikt is. Gemeten vanaf de kachel moet het kanaal minimaal 5 meter hoog zijn, waarvan maximaal 2 meter enkelwandig. Daarnaast moet de uitmonding van het kanaal boven de nok van het huis uitkomen.

Bekijk volledige beschrijving

Plus- en minpunten

  • Eenvoudig te plaatsen en te reinigen
  • Je houtkachel is buiten niet meer te ruiken
  • Vermindert de uitstoot van schadelijke gassen tot 96%
  • 3% rendement verhoging van je kachel
  • 55% minder uitstoot van CO
  • 65% minder uitstoof van fijnstof
  • In het zwart

 

  • Geschikt voor kachels tot 8kW

Specificaties

Product
Merk ABCAT®
Uitvoering Enkelwandig
Hoogte 30 cm
Diameter 150 mm
Classificatietemperatuur 700 °C
Materiaal RVS
Materiaal katalysator Palladium
Verjonging
Kleur Zwart
Garantie 2 jaar
Keurmerk CE
Bekijk alle specificaties

Reviews