Trimline Fires

De Trimline Fires houtkachels zijn met zorg ontwikkelt en voldoen aan de strenge wetgeving waardoor de kachels een hoog rendement hebben en een lage uitstoot. Het assortiment houtkachels van Trimline Fires is klein en daardoor goed doordacht.

3 producten
3 producten

Over Trimline Fires

Trimline fires heeft al jarenlange ervaring als het gaat om haarden. Het bestaat namelijk al sinds 1974. Sinds die tijd is er veel veranderd en tegenwoordig heeft Trimline Fires het hele proces geheel in eigen hand. Zo heeft het een eigen R&D afdeling, compleet met testcentrum op het hoofdkantoor in Woudenberg en complete productie en assemblage in Bosnië. Daarnaast hebben ze ook een creation centre, waar ze soms open huis hebben. Je kan dan kijken en advies vragen aan de specialisten van Trimline Fires.

Assortiment Trimline Fires

Het assortiment van de Trimline Fires houtkachels is niet groot, maar wel goed doordacht. Er zijn 2 modellen die op elkaar lijken, maar verschillen in de grootte en hiermee ook in het vermogen. De Woody Loft daarentegen is gemaakt op een houten standaard. Op deze manier heb je niet alleen een ijzeren kast waarin je hout verbrand, maar heb je ook een stoere uitstraling.

Ingebruikname Trimline Fires houtkachel

Bij het in gebruik nemen van de kachel moet je rekening houden dat de lak van de kachel nog in het materiaal moet trekken. Als dit gebeurt kan het zijn dat er een damp en wat stank van de kachel afkomt. Dit is niet schadelijk, maar kan wel hinderlijk zijn. Om dit op te lossen kan je even een raam openzetten om de ruimte te luchten. Zorg er ook voor dat het deurtje van de kachel op een kiertje staat zodat het glasvezelkoord niet in de Trimline kachel zelf brandt.

Gebruiksaanwijzing Trimline Fires kachel

De kachels van Trimline beschikken een luchtschuif die je makkelijk kan bedienen. Helemaal naar rechts is helemaal open en helemaal naar links is dicht. Als je de kachel niet gebruikt zorg je ervoor dat de schuif helemaal naar links zit. Ga je het vuur aanmaken, zorg dan dat de schuif helemaal naar rechts zit. Als het vuur eenmaal goed brand, kan je de schuif in het midden zetten, op deze manier zorg je ervoor dat de kachel het nominale vermogen afgeeft.

Onderhoud van de Trimline kachels

Als je de buitenkant van de kachel iets moet schoonmaken, doe dat dan met een zachte en droge doek. Als je een natte doek met schoonmaakmiddel en/of water gebruikt, beschadig je de lak. Het ruitje kan je reinigen met speciale ruitenreiniger of eventueel andere schoonmaakartikelen hiervoor bedoelt. Gebruik hier ook weer geen schoonmaakmiddel.