Gashaarden

De gashaard is een goed alternatief voor de houtkachel. De naam zegt het al, de kachel gebruikt als brandstof gas. Mensen denken vaak dat de sfeer van een gaskachel minder aanwezig is dan bij een houtkachel, echter is dit niet het geval.

7 producten
7 producten

Ons assortiment

In ons assortiment zijn er verschillende soorten gashaarden te vinden. Bij iedere gashaard is een houtcompositie aanwezig, hierdoor lijkt het alsof je een echt vuur hebt. Een groot voordeel is dat de vlamhoogte regelbaar is met een afstandsbediening, zo kan er dus ook met de warmte gespeeld worden. Een ander voordeel is dat er bij de gaskachel veel minder hoeft worden schoongemaakt en dus geen rommel achterlaat.

Voordelen van een gashaard

De gashaard heeft een groot comfort als het gaat om grootte van het vuur, je kan gemakkelijk het vuur kleiner maken of juist groter. Een gashaard is vele malen makkelijker aan te krijgen dan een houtkachel, met één druk op de knop en het vuur is aan. Een houtkachel dient na een periode schoongemaakt te worden van binnen. Bij een gashaard is dit niet nodig, hij wordt immers niet vies van binnen. Ook een voordeel is dat je hem alleen maar aan hoeft te zetten en er de hele avond niet meer op hoeft te letten, er hoeft namelijk niet constant hout op worden gegooid.

Nadelen van een gashaard

Er zijn twee grote nadelen van een gsahaard. Eén daarvan is dat er een gasleiding naar de gaskachel moeten worden gemaakt. Want zonder brandstof, gas, kan er geen vuur worden gemaakt. Het andere grote nadeel van een gashaard is dat er een afvoer nodig is voor het overige gas. Wel het voordeel is dat er geen zwarte rook uit de schoorsteen komt en de buren daar geen last van hebben.

CO² uitstoot en milieu

Een gashaard heeft een relatief groot rendement, alleen geeft het wel minder warmte af dan een houtkachel. De gashaard, net zoals de houtkachel, stoot CO² uit. Onze kachels zijn zo ontworpen dat deze de CO² uitstoot fors vermindert. Door de techniek heeft de gaskachel een groot rendement en dat is goed voor het tegen gaan van de CO² uitstoot. Doordat er een volledige verbranding ontstaat is er dan ook geen zwarte rook, dit is velen malen prettiger voor de omwonenden.